Evenemang
Medlemskap
Hide Blues 2017 22 juli 2017
Start
Steg 1
Steg 2
Slutför bokning
Hide Blues

Lördag, 22 Juli 20:00
Förköpet har nu stängt
22 juli kl.20.00

Hide Blues - en gotländsk bluesfestival!

Den 22 juli är det dags för årets bluesfestival i Hide kulturbrott. Åter kommer skön bluesmusik att spelas mellan kalkstensväggarna och försvinna ut i sommarnatten. Hide Blues är en institution i den gotländska musiksommaren. Den första festivalen genomfördes 1996 och nu drygt 20 år senare är det dags igen.

Årets upplaga av Hide Blues bjuder på blues med till största delen gotländska musiker i gamla och nya konstellationer. Arrangerande Björn Persson Bluesband har bjudit in till årets festival följande artister ? Coste Apetrea Rhythm'n Blues, Annika Fehling Trio, Björn Hamrin, Ida Andersson, Linn Klintberg, Jonas Granberg och Mikael Carlson.

Coste Apetrea blev känd genom Samla Mammas Manna redan på 70-talet för sitt briljanta gitarrspel. I gruppen ingår också Max Lorentz som liksom Coste Apetrea spelar både gitarr och bas. På trummor sitter Peter Eyre som tillbringar en stor del av året i sitt hus i Ire.

Annika Fehling är Gotlands mest hårdjobbande singer songwriter, arrangerar spelningar, ordnar kurser åt andra men hinner med sitt eget turnerande också. I hennes trio spelar bungebon Christer Jonasson gitarr. Han är ocksp bekant som J i gruppen FJK. Robert Wahlström som spelar slagverk syns i många sammanhang som slagverkare men också som ljudtekniker och producent.

Björn Hamrin - Sveriges coolaste bluessångare, han spelar också munspel som få. Björn har spelat med Eric Bibb, Rolf Wickström, i egna bandet Grizzly och i många andra sammanhang. Sedan en tid bor han i Hangvar.

Ida Andersson Jupiter är Gotlands okrönta bluesdrottning (borde nog krönas snart). Med sitt eget band har hon varit med på Hide Blues tidigare. I år kommer hon att vara solo artist men kommer säkert att göra något med:

Linn Klintberg som också är med i Ida Andersson band men som med sin kraftfulla och säkra röst hört i olika sammanhang. Till exempel på hide Blues med Peder af Ugglas.

Jonas Granberg är norrlänningen som tog sin saxofon med sig till Gotland och som spelat med de flesta musikerna här på Gotland. Ofta har han spelat med Björn Persson Bluesband och hans lyhörda spel och bländande solon ger blues en dimension till.

Mikael Carlson är en av Gotlands mest rutinerade musiker. Han syns i de flesta sammanhang bakom kända och okända musiker. Hans pianospel befinner sig på en nivå som bjuder både medmusikanter och publik på stora upplevelser.

Hide Blues bjuder på en härlig kväll med massor av blues som kan avnjutas i en de häftigaste miljöerna på Gotland tillsammans med mat från den tillfälliga restaurangen. Och förmodligen blir det även i år Hide-väder ? alltså uppehållsväder, en sjunkande sol och nymånen som stiger över talltopparna.

Biljettpris: 300 kr
Barn under 15 år i betalandes sällskap går in gratis.

Info tel 070 345 345 2

Restaurang Lilla Elefanten kommer att servera mat och dryck från 18.00