Evenemang
Start
Steg 1
Steg 2
Slutför bokning
Öppen föreläsning: Ett digitalt arv

Tisdag 7 mars 2017 16:30
Förköpet stängt
Eventet har redan ägt rum...
Ett digitalt arv är en föreläsning om allt som finns kvar när vi inte längre gör det.

Att gå igenom tillhörigheterna efter någon närstående som gått bort är något som de flesta av oss kommer att tvingas gå igenom någon gång. Men idag lämnar vi inte bara våra fysiska tillhörigheter efter oss. De flesta har dessutom ett enormt digitalt arv i form av dokument, bilder och olika sociala medier. Och precis som man förmodligen inte tänker på att någon en gång ska behöva gå igenom ens lådor och skåp, så är vi många som sällan lägger en tanke på vad som händer med vårt digitala jag när man gått bort.

I många fall är det här inte på långa vägar något självklart. Man vet förmodligen inte ens hur man ska komma in på en närståendes sociala medier eller email. Och på samma sätt som i den fysiska världen så hjälper det att vara förberedd även i den digitala.

Föreläsare är Aengeln Englund. I januari 2016 gick Aengelns hustru, Ann-Louise hastigt bort. Ur tragedin växte idén om Efterliv fram, en resurs för andra att ta hand om en avliden anhörigs digitala arv och för att hjälpa organisationer och privatpersoner med att förbereda sig.

Datum & tid: 7 mars 16:30
Plats: Åsikten, Axel Ångbagares gata 1A, Ljungby
Inträde: 100:-