Evenemang
4 jul 19:00 Quilty duo
19 okt 19:00 WHITECHAPEL - West of Eden
Start
Steg 1
Steg 2
Slutför bokning
CELTIC CHRISTMAS med WEST OF EDEN och QUINTAKÖREN | 27 nov kl 18:00

Söndag 27 november 2016 18:00
Förköpet stängt
Eventet har redan ägt rum...
För första gången i Tingsryd bjuder West of Eden in till keltiskt julfirande, där irländsk och engelsk folkmusik står i centrum och och som backas upp av vår egen Quintakör under ledning av Jenny Winqurist.

West of Eden har byggt upp en trogen publik både i Sverige och utomlands genom ett högklassigt låtmaterial, sångerskan Jenny Schaubs karakteristiska röst och ett alldeles eget sound med rötterna i den engelska och irländska folkmusiken. Karakteristiskt för ljudbilden är fiol, dragspel och whistles (irländska flöjter). Genom åren har de samarbetat med medlemmar ur såväl The Chieftains, Mark Knopfler?s band som Alison Krauss & Union Station.

West of Eden bildades 1995 och har genom åren turnerat flitigt både i Sverige och utomlands, och har hittills hunnit ge ut nio skivor vilka mötts av strålande kritik i internationell musikpress.
Med sitt nya album "Look to the West" levererar bandet tretton nyskrivna låtar om den stora emigrationen från Sverige till Amerika under slutet av 1800-talet och början av 1900-talet.

West of Eden är:
Lars Broman: Fiol
Martin Holmlund: Bas
Ola Karlevo: Trummor, Bodhran
Jenny Schaub: Sång, Dragspel,Tin Whistle
Martin Schaub: Sång, Akustisk Gitarr, Piano
Pär Öjerot: Akustisk Gitarr, Mandolin

Gibson Auditorium, Tingsryd
kl 18:00. Insläpp 17:00.
Pris: 250 kronor, upp till 18 år 150: + 15 kr service.

Eventet har onumrerade platser.