EVENEMANG
Start
Steg 1
Steg 2
Slutför bokning
Chokladstudio på vinterlovet 5-9 år

Tisdag 16 februari 2016 10:00
Förköpet stängt
Eventet har redan ägt rum...
Under vinterlovet vecka 7 erbjuder vi chokladstudio för barn åldrarna ca 5 till 9. Vi doppar och dekorerar praliner samt gjuter chokladfigurer och gör chokladgodis. Självklart får man ta med sig chokladen hem.

Halvvägs blir det lunch. Föräldrar kan ta med sig en god bok, det finns kaffe så ni kan ta en långfika under tiden. Efteråt blir det gemensam fika och packning av dagens alster.

Vi kommer att hålla till hos Ågårds Lantgårdscafé på Ågård, Hillerstorp. Från Värnamo kör du 151:an till Hillerstorp och sedan 152:an mot Bredaryd någon kilometer. Från Bredaryd 152:an mot Hillerstorp, sedan höger strax efter High Chaparral-vägen.

Ca-tider:
Kl. 10: Vi börjar med att smaka choklad och prata om vad choklad är. Fika finns för föräldrar som vill stanna. Därefter gör vi chokladfigurer och doppar praliner. (Av praktiska skäl är pralinerna vi doppar fyllda i förväg, men man får göra några stycken från scratch för att prova och ta med sig hem ofärdiga om man vill)
kl. 11-11.30 (ca) Korv med bröd (tiden anpassas efter väntetid på att chokladen ska svalna/stelna). Därefter gör vi chokladgodis och tryfflar.
kl. 13 Fika och provsmakning, föräldrar är välkomna!
Därefter avslut och förpackning.

Kostnad 250 kr per person (bokas och betalas via biljettkiosken.se) Allt material ingår inkl. mat och fika till föräldrar.

Anmälan görs via biljettkiosken.se, Max 8 deltagare, först till kvarn gäller. Arabusta/Kaffebruket hanterar anmälan och bokning för Ågård.

Tisdag 16 februari kl. 10-13.
Ta oömma kläder, chokladfläckar kan vara svåra att tvätta bort! Fotografering kan förekomma, meddela vid ankomst om ni inte vill att ert barn är med på bild.
ALLERGIINFO: Nötter, stenfrukt, mjöl, mjölk och ägg hanteras i lokalen. Pralinerna kan innehålla spår av gluten från fabrik. Vi har inga ägg, nötter eller stenfrukt i någon av chokladen som görs, men spår kan finnas. Tyvärr har vi ingen laktos- eller mjölkfri ljus choklad, men den som vill kan ta med sig några kakor specialchoklad. Mörk couverturechoklad är mjölk-, och nötfri.


Kaffe- & chokladstudio

Kaffe- & chokladstudio

Här kan du bl.a. skapa egen choklad och smaka olika sorters kaffen bryggt med de flesta upptänkliga bryggmetoder. Välkommen att boka in dig på en jorden-runt-resa i smakens värld!

   Läs mer om chokladstudio

Ceci n'est pas un café

Ceci n'est pas un café

Arabusta är förvillande likt ett kafé, med ändå är det inte ett kafé. Ungefär som Magrittes tavla av pipan som inte är en pipa, utan just en bild av en pipa.

   Om Arabusta

Hyr en barista

Hyr en barista

Trött på blaskigt mässkaffe? Arabusta erbjuder komplett service med både personal och maskinpark.

   Läs mer