Evenemang
Start
Steg 1
Steg 2
Slutför bokning
Väx och bli lönsam med ett bredare perspektiv på hållbarhet

Onsdag 25 mars 2020 13:00-17:15
Anmälan avslutad
Eventet har redan ägt rum...
EVENTET ÄR INSTÄLLT.

ETT EVENT FÖR DIG SOM VILL SE MÖJLIGHETER I ARBETET MED HÅLLBARHET OCH MILJÖ OAVSETT OM DU ÄR STUDENT, FÖRETAGARE ELLER ANSTÄLLD. VÄLKOMNA!

Ökade krav från kunder och samhälle har blivit en stark drivkraft för, och press på, dagens företag. Genom att förena lönsamhet, miljöhänsyn och socialt engagemang kan vi skapa långsiktig hållbarhet i våra företag.

Hållbarhet i företagsvärlden handlar om att spara på egna resurser och minska den negativa miljöpåverkan. Att driva och utveckla innovativa företag på ett hållbart sätt kräver mer än vad lagar och förordningar säger. Vi måste ta ansvar för den hållbara utvecklingen inom både miljö, samhälle och människa. En hållbar utveckling tillgodoser dagens behov utan att äventyra framtida generationers hälsa, önskemål och krav.

MEDVERKANDE
Jonas Lööf, verksamhetsledare Miljöfordon Sverige, brinner för att skapa mer hållbara transporter med perspektivet att vi behöver våra bilar, men att vi kan hjälpas åt att använda dem bättre i allt från renare bränslen till effektivare teknik.

Charlotte Brynielsson, hållbarhetschef Växjö kommun, ger oss en inblick i programmet ”Hållbara Växjö 2030” som grundar sig i FNs 17 globala mål och ska utveckla hållbarhetsarbetet i Växjö kommun med ledorden ansvar – nytänkande – resultat.

Caroline Farberger, VD ICA Försäkring, har genom egna erfarenheter fått ett uppvaknande kring jämställdhet mellan könen inom näringslivet.

Maria Baldin valde att jobba som kommunikations- och hållbarhetsdirektör för Södra då hon uppfattade dem som ett företag med starka värderingar, en utpräglad hållbarhetsprofil och inte minst med tydliga mål och strategier för kommunikation och hållbarhet.

Gunnar Hagman, VD för Skanska Sverige, sätter frågor kring arbetsmiljö och värdegrund högt. Han har länge haft ansvar för såväl affärsutveckling som för hållbarhet inom både de gröna och de sociala frågorna.

Johanna Sabel, Specialist International Sustainable Business på Business Sweden menar att hållbarhet som handlar om mänskliga rättigheter, arbetsvillkor, antikorruption och miljö inte bara skapar en bättre värld, utan även ger internationella konkurrensfördelar.

Anna Tenje, kommunstyrelsens ordförande, inleder den spännande paneldiskussionen om hållbarhetsmål och organisationskultur.

Anne Marchal, contentskribent, mediatränare och egen företagare har en bakgrund som känd röst i P4 Kronoberg. Hon är vår moderator under paneldiskussionen.

DATUM onsdag 25 mars
TID klockan 13.00-17.15
PLATS Videum Science Park, Framtidsvägen 14, Växjö
ANMÄLAN senast 20 mars
KOSTNAD Ingen. Utebliven ej avanmäld deltagare debiteras 200 kr.
KONTAKT info@videum.se