Start
Steg 1
Steg 2
Slutför bokning
Arab Film Festival Växjö Lördagen den 22 november

Lördag 22 november 2014 19:00
Förköpet stängt
Eventet har redan ägt rum...
Den 21-22 november genomförs Arab Film Festival Växjö på Kulturhuset Palladium med ett skräddarsytt festivalprogram. Festivalen kommer bjuda på långfilmer, kortfilmer, seminarium och som alltid nära möten mellan publik, kritiker, filmskapare och skådespelare. Festivalen välkomnar ett antal internationella gäster.

Malmö Arab Film Festival - MAFF är en unik festival i Europa och människor från hela världen samlas i Malmö för att njuta av och samtala om den arabiska filmen. De arbetar för att med arabisk film, samtal och kulturella utbyten bidra till ökad förståelse mellan kulturer och människor. MAFF är Nordens enda filmfestival för arabisk film och kultur och sedan 2013 Europas största.

Under 21-22 november intar festivalen Kulturhuset Palladium med ny arabisk lång- och kortfilm, seminarium om kvinnliga rättigheter i arabisk film, skolbiovisningar och festligheter. Evenemanget arrangeras som en del av turnéprojektet Arabisk film på turné - för mångfald och tolerans. Turnén kommer producera 12 filmfestivaler i 12 svenska städer under 12 månader.

Arab Film Festival Växjö är för alla - arrangemanget ska utgöra en interkulturell mötesplats för mångfald och att den arabiska filmen ska fungera som ett komplement till det gängse biografutbudet. Arrangemangen vänder sig till kvinnor och män i alla åldrar, med alla etniciteter.

Arab Film Festival Växjö arrangeras av Malmo Arab Film Festival - MAFF och genomförs med stöd av Svenska Postkodlotteriets Kulturstiftelse, Växjö Kommun, i samarbete med Folkets Bio Växjö, ABF Södra Småland, KLUBB, Reaktor Sydost och Kulturhuset Palladium. Mediasponsor Al-Kompis.

Läs mer här

Lördag 22 november
18.00 - VOID (75 min, 2013) - långfilm och Q & A med gäst
20.00 - Arabisk afton - arabisk afton med mat, mingel och musik

80 kronor (ordinarie)
60 kronor (pensionär/student)
10 kr serviceavg tillkommer.

Åldergräns: 15 år